Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Történet

Az Owari no Seraph ( angolul: Seraph of the end, japán átírással:終わりのセラフ) egy 2013-ban megírt manga, 2015-ben pedig elkészített anime. 2015.04.10 és 2015.06.20 között vetítették a sorozat 1. évadát. Később light novel is készült belőle.

SPOILER VESZÉLY

 Történetünk elején betekintést nyerhetünk az emberiség kihalásának kezdetése. Egy vírus által megfertőzött városban percenként halnak meg az emberek. Azonban a vírus nem hat a 13 éves aluli gyerekekre. A városban élő vámpírok fellázadtak, és a gyerekeket saját városukba vitték, ahol felnevelték, viszont cserébe ittak a vérükből. Főszereplőnk Yuuichiro és legjobb barátja Mikaela egy Hyakuya nevű árvaházban nőttek fel sok kisebb gyerekkel. Őket is elvitték vámpírvárosban ahol Yu és Mika eltervezik, hogy nem válnak ,,jószágokká'' így a családjukkal elmenekülnek. Mika vért adott egy Ferid Bathory nevű vámpírnemesnek, akitől ellopta vámpírváros térképét, és egy fegyvert. A szökés balul sült el, Ferid Bathory elkapja a szökevényeket, és Yu-n kívül mindenkit megöl. Yu elmenekül és találkozik a Japán Császári Démonsereg alezredesével, Ichinose Gurennel aki befogadja őt. Így Yu csatlakozik a vámpírírtó osztaghoz azzal a céllal, hogy elpusztít minden vámpírt, ezzel megbosszulva a családja halálát.

4 év után Yu már 16 éves. Hirtelen felindulásból megöl egy ,,John négy lovasa'' nevű démont, és ezért elküldik egy általános iskolába felfüggesztése miatt. Tanárai panasszal vannak rá, mivel nem hajlandó csendben maradni órán. Osztálytársa Hiragi Shinoa elmesélni neki, hogy ő is tagja a Japán Császári Démonseregnek, és azt a feladatot kapja, hogy felügyelje Yuichirot. A felfüggesztése addig tart amíg nem talál magának egy barátot az iskolában. Yu a családja elvesztése után nehezen közelíti meg az embereket, így Guren majdnem biztosra vette, hogy Yu sose szerez barátokat. Azonban egyik nap kiszabadult egy vámpír az egyik intézetből, és az iskolába keresett magának áldozatokat. Yu cseppet sem habozik, elindul hogy megölje a vámpírt. Ebben segít neki újonnan szerzett barátja Saotome Yoichi. Guren elfogadja, és így bevették a Holddémon társulatba mindkettőjüket.  Később megismerik Shiho Kimizukit és Mitsuba Sangut így megalakult a csapat. Yu, Yoichi és Kimizuki kiképzés nélkül megszereznek egy Elátkozott fegyvert így már erősebb fegyverekkel harcolhatnak a vámpírok ellen. 

Visszaugrunk 4 évet. Miután megölték Yu családját, megjelenik a vámpírok királynője, Krul Tepes, aki megsajnálja a félholt Mikát, így felajánlja neki, hogy átváltoztatja vámpírrá. Mika nemet mond, de Krul ennek ellenére is ad a véréből. Mika tehát vámpír lesz. Viszont nem teljesen, mivel emberi vért nem hajlandó inni. Krul saját véréből itatja Mikát, viszont ahogy elmondta ,,ez nem lesz elég egy idő után''. Közben a vámpírok tudomást szereznek a Japán Császári Démonseregről, így elmennek a városba hogy megsemmisítsék a sereget. Itt találkozik először Yu és Mika. Mika el akarta vinni minél messzebb Yu-t, mivel úgy gondolta az emberek csak kihasználják Yu-t. Azonban a csapat mostanra Yu második családjává vált így visszafordult hogy megmentse őket. Eközben a démon átvette az irányítást Yu testén, így ami az útjába került mindennel végzett. Shinoa állította meg, annak ellenére hogy a fiú pont rá akart támadni így hát Guren tanácsára Shinoa a tomboló Yu felé futott és hirtelen megölelte így valamiért a démon elvesztette az irányítást és visszatért Yu. 

 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 40175
30 nap: 150
24 óra: 2